Kopaonik
Kopaonik je najveći ski centar u Srbiji sa odlično pripremljenim stazama koje odgovaraju svim kategorijama skijaša. Skijaški centar Kopaonik prostire se na oko 62 km staza i ski puteva uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. Za ljubitelje noćnog skijanja u samom centru skijališta osvetljena je staza “Malo Jezero”.
Nisu zaboravljeni ni najmlađi, a ni svi ostali koji prave svoje prve skijaške korake. Za njih je obezbeđen prostor sa pokretnom trakom i karusel koji olakšava da se ovlada osnovnim skijaškim veštinama.
Žičara četvorosed „Pančićev vrh“ tokom čitave zimske sezone ali i u toku leta, osim skijaša i snoubordera, prevozi i posetioce koji se ne bave zimskim sportovima, već vole prirodu Kopaonika i bave se brojnim drugim aktivnostima koje ova planina omogućava.

Biljni Svet
Povoljni prirodni uslovi ovog planinskog masiva omogućili su razvoj bogatog i raznovrsnog biljnog sveta. Biljni svet je zastupljen sa mnogobrojnim vrstama drveća, žbunova, zeljastih biljaka, cvetnica, paprati, mahovina, lišajeva, gljiva od kojih su mnoge i lekovite. Nabrojaćemo samo neke od njih: vrba, topola, jova, crni bor, cer, medunac, crni jasen, brdska bukva, smrča, kleka, borovnica pa sve do alpskih suvati…
Na Kopaoniku žive tri stenoendemične biljne vrste koje rastu samo tu i više ni na jednom mestu u svetu: Kopaonička čuvarkuća, Kopaonička ljubičica, Pančićeva režuha.